Daar staat hij…..

big_dreams_come_true

De man van mijn dromen, lang, donkere haar met hier en daar een grijze lok, stralende lach en alleen maar oog voor mij. We hebben oogcontact, terwijl hij met zijn vrienden spreekt. Een mooie man, niet zo een die weet dat hij mooi is, gewoon nuchter en bescheiden. Maar wel zeker en bewust van zichzelf. Ik voel zijn blik langs mijn hele lichaam gaan, hij geeft zijn ogen de kost en weet hij wat hij wil. Mij.

Het gesprek verloopt vlot, heerlijk flirtend en tegelijk vertrouwd. Ik weet mijzelf staande te houden, zie er goed uit, heb mijn best gedaan vanavond. We hebben dezelfde interesses, houden van koken, lekker eten en drinken, gezelligheid met vrienden, reizen, hebben onze passies en dezelfde humor. Het is een wonder, bestaat dit nog?

Ik kan mijn ogen niet van hem afhouden, wat is hij mooi en wat is hij leuk. Uiteindelijk zoenen we, intens en vol passie, zelfs dit is goed en lekker. Dat kan niet waar zijn, waar is hij al die tijd geweest? Ik sta in vuur en vlam, we lachen en flirten, en kunnen niet van elkaar afblijven. De kussens worden opgeschud, ik draai me om en geniet van ieder ogenblik, hij ruikt zo ontzettend  lekker.

Plotseling ben ik hem even kwijt, is hij drankjes halen? Richting toilet? Voordat ik het in de gaten heb sta ik buiten en bel ik hem op. Waar ben je nou? Ja sorry, ik heb me bedacht, jij bent het toch niet helemaal… Je bent net 1 cm te groot voor me….Je bent niet perfect, dus niet wie ik zoek….

WTF? Met een schok draai ik me weer om…… en word wakker. Het is vier uur ’s nachts en ik heb een heerlijke droom met een bizar einde gehad. Genoten van een mooie man, in mijn dromen, ja dat dan wel. En weer gevoeld hoe het is om afgewezen te worden, gestraft te worden omdat het nèt niet goed genoeg is. Pfffff, wat moet ik hier nou weer mee?

Hoe dubbel kan het zijn, ik wil nog niet verder, geen nieuwe relatie, niet op Tinder of een andere datingsite maar geniet van de aandacht die ik kreeg in mijn droom. Hoe goed voelt dat, de onverdeelde aandacht te krijgen van iemand anders, een mooie en leuke man. Ik snap heel goed dat mensen verder moeten, liever gisteren dan vandaag. Dat mensen op zoek gaan naar een nieuwe kans, een nieuwe liefde, ook al ligt een vorige relatie nog maar kort achter hun en hebben ze in hun hart nog geen afscheid genomen.

Ik denk na, wat zegt deze droom mij? Moet ik eerst uitzoeken wat ik wil? Moet ik stoppen me in allerlei bochten wringen om perfect te willen zijn? Moet ik alles maar loslaten en gewoon doorgaan met mijn leven en genieten van alles en iedereen wat voorbij komt? Niet vasthouden aan het verleden en mezelf vergeven dat ik voor mensen ben gegaan die op mijn energie leven. Mijzelf vergeven dat ik geprobeerd heb om alles te geven in de hoop dat de ander zou zien hoe bijzonder ze zijn, hoe bijzonder ik ben en hoeveel liefde ik in mij heb?

Ik realiseer me dat ik mijzelf die liefde kan geven, in plaats van alles aan de ander te geven, dat ik mijzelf die energie mag geven, en niet eeuwig moet wachten op het moment dat de ander mij die energie en liefde zal geven. Op zoek naar mezelf, misschien een beetje egoïstischer worden, en zo mijzelf op nummer 1 te zetten.

Had ik maar geluisterd naar die Tinder date van ruim een jaar geleden, die van Tinder afging en een FB vriend werd. Hij ging eerst met zichzelf aan de slag, voordat hij weer zou daten. Had ik maar, had ik maar….. Hij is nu gelukkig met een nieuwe liefde, en ik? Ik sta weer aan het begin. Ik zal er van leren, heb mijn keuze gemaakt, dat voelt goed en onzeker tegelijk.

En die man van mijn dromen? Die komt vast wel een keer in het echte leven voorbij. En dan zal ik er klaar voor zijn, helemaal mijzelf, naakt en puur, zoals ik ben, vol liefde en leven….

Nu nog ff dromen……

🙂

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: