Dating protocol…

Links, rechts, swipe en charm, het is een enorme tijdrovende bezigheid als je het daten een beetje serieus neemt. Ik doe het even rustig aan maar vrienden en vriendinnen van me zijn er maar druk mee. En wat ze zoeken? Dat weten ze soms zelf ook niet…. Is het de aandacht en de seks? Het niet alleen willen zijn? Of zoeken ze dat maatje waar ze hun leven mee kunnen delen?

De verschillende apps staan aan en er wordt wat heen en weer gechat met verschillende mannen en vrouwen. Onder het genot van een drankje in de kroeg bespreken we de meest gestelde vragen. Hoe snel maak je een afspraak? Waar spreek je dan af? Wat is belangrijk tijdens de eerste date? Spreek je overdag af, tijdens een etentje of juist meteen bij iemand thuis? Zoen je op de eerste date of duik je meteen met iemand het bed in? En als de afspraak echt leuk was, hoe snel bericht je de ander dat je het gezellig vond, wat is de standaard tijdspanne hiervoor? Laat je weten dat je het leuk vond of speel je een beetje ‘hard-to-get’?? Moet de man er meer moeite voor doen of jaag jij op de man? Mag je je als vrouw best wat assertiever opstellen of zit dat het jaaginstinct van de man juist in de weg? Wat voor indruk wil je achterlaten en wat is het protocol voor online daten eigenlijk ….?

Eerlijk gezegd vind ik daten een onzekere periode waar ik niet weet wat ik kan verwachten. Wat zijn de onuitgesproken afspraken van het daten via datingapps? Als je elkaar een paar keer hebt gezien, wat doe je dan met de rest van de contacten die je hebt gelegd via de datingapp? Meld je netjes dat je nu aan het daten bent met iemand waar het misschien serieus mee wordt? Of houd je meer ijzers in het vuur voor het geval dat de ander na verloop van tijd afhaakt?

Okay, het is heerlijk om te flirten via de datingapps, ik heb er van genoten, en mijn omgeving ook van al mijn verhalen. Onbekommerd en vrijblijvend berichten versturen, genieten van de aandacht, de bevestiging ontvangen dat je er nog mag wezen, dat je er lekker uitziet en dat dit mogelijk tot iets meer kan leiden. Het werkt tot op zekere hoogte verslavend, wie wil er nou niet vaak horen dat ze er nog goed en lekker uitziet? Dus wanneer sluit je de apps? Als je zeker weet dat de persoon die je leuk vindt en vaker ziet écht met je verder wil? Als je je hart verloren hebt? Of wacht je af wat de flirt je gaat brengen, wacht je af tot het een echte relatie wordt? En houd je andere contacten via de verschillende apps in stand om alle mogelijkheden open te houden? Of zijn deze er alleen maar om het ego te strelen?

Door het daten krijg ik steeds meer vragen; wanneer stel ik mijn hart weer open voor een ander? Hoe snel sta ik open voor iets nieuws en wanneer kan ik de ander vertrouwen? Waar gaat het bij de ander om en hoe bespreek ik dat zonder meteen te serieus te zijn en de trouwdatum al gepland te hebben? Hoe snel duik ik zonder zwemvest in het diepe? Hoe kwetsbaar ben ik als ik mijzelf helemaal geef, om er misschien achter te komen dat de ander nog actief is met verschillende datingapps…? Niet iedereen is hetzelfde, ik zal misschien niet weer in dezelfde smoezen trappen, maar ik weet hoe verslavend de aandacht kan zijn. Wanneer vertrouw ik iemand blindelings op zijn woord? Hoe snel laat ik mij meeslepen in de emoties en wanneer kan ik mijn harnas laten zakken?

Op mijn telefoon staan geen datingapps meer, als ik niet kies zal hij ook niet kiezen, maar ik weet niet wat mijn buikpijn veroorzaakt; het feit dat de flirt wellicht een serieuze relatie wordt of dat juist hij nog steeds meerdere ijzers in het vuur houdt……

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: