Dag – Hallo!

Dag 2018, welkom 2019!

Het was weer een bewogen jaar…. 2018. Onzekerheid over gezondheid in de familie, mooie vakanties, afscheid nemen en veel nieuwe dingen leren. We hadden een topzomer waar veel mensen van genoten en we konden weer lekker zeuren over de hitte en alle muggen. Zo ook konden we de afgelopen maand weer mopperen over de sneeuw, regen en kou, waar we ineens vreselijk aan moesten wennen. Of juist aan het feit dat het nog niet ECHT een winter is….. Mijn schaatsen staan in ieder geval nog in het vet…

Een nieuw jaar is een nieuw begin. We hebben ons volgevroten met Kerst en Oud & Nieuw en de weegschaal lacht ons recht in ons gezicht uit. Goede voornemens worden bedacht en we starten weer vol goede moed in de sportschool of gaan hardlopen. De peuken worden demonstratief uitgedrukt en we nemen in plaats van de nicotineshot nu een stuk fruit. We besluiten dat we gaan consuminderen en laten de mega-sale de komende maand echt links liggen. We gaan de familie die we het afgelopen jaar  verwaarloosd hebben vaker spreken en plannen een terugkerende afspraak in de agenda. En we besluiten niet meer zoveel te werken maar vaker op tijd thuis te zijn om meer tijd met de kinderen door te kunnen brengen.

Toch? Dat is toch ook wat jij gedaan hebt? Nieuwe afspraken met jezelf gemaakt in de hoop dat je het komend jaar ‘de betere versie van jezelf’ zult worden? 

Misschien heb je je alle bovenstaande goede voornemens ook op je lijstje staan en misschien slechts een. Hoe het ook is, we denken er altijd wel over na. En als jij er niet over nadenkt dan helpt de buurman je wel herinneren. ‘Wat zijn jouw goede voornemens?’  De meeste mensen doen altijd wat laconiek over die goede voornemens want ja na twee weken ben je het eigenlijk alweer vergeten. Maar als je het moment van ‘Gelukkig Nieuw Jaar’ met alle standaard tradities even parkeert en diep in je hart kijkt, wat zou je willen veranderen? Waar verlang jij dan echt naar? Wil je toch wel wat kilo’s kwijt? Of wil je weer meer contact met je broer of die vriendin van vroeger? Wil je ontspullen of het huis opknappen? Wil je meer verbinding met je partner? Of wil je juist een leuke partner? Wil je ontdekken wat je met je werk wilt het komend jaar? Of wil je meer zelfvertrouwen?

Als je de goede voornemens even laat voor wat het is en nadenkt over hoe je jouw leven nu inricht en wat je anders zou willen, wat zou je kunnen veranderen? Wat is jouw wens voor 2019? Heb je daar wel eens serieus over nagedacht? 

Ik wil graag gezonder zijn, wat kilo’s kwijt, genieten met mijn lief van het leven, de vrijheid, de vrienden, mijn werk en natuurlijk ook het lekkere eten en drinken. Genieten van de vakanties en mooie momenten delen met de mensen die me lief zijn. Ik wil er zijn voor de mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, zonder over mijn grenzen heen te denderen. Ik wil mensen inspireren, coachen, helpen groeien en plezier halen uit hun ontwikkeling, zoals deze energie tegelijk weer een bijdrage levert aan mijn liefde voor het leven. 

Hoe groter het verlangen naar verandering, des te groter de wil om wel stappen te gaan zetten en hoe groter de kans op succes. Stilstaan bij wat je zou willen is dus helemaal geen gek idee. Ik ga in ieder geval de komende tijd voelen waar mijn grote verlangen zit. Om zo te achterhalen waar ik blij van wordt, en als ik het echt graag wil, dan kan ik ook dat stapje zetten om iets dichterbij mijn doel te komen…

Wat is jouw verlangen? Wat zijn jouw dromen? En hoe ga jij daar achter komen? Mogelijkheden genoeg, tis aan jou….

Op naar een mooi nieuw jaar! 

Eén opmerking over 'Dag – Hallo!'

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: