Januari-dip?

Het afgelopen jaar heb ik samen met mijn lief een paar heerlijke vakanties gehad. Het was zelfs zo erg dat mensen ons vroegen of we nu eindelijk eens een tijdje in Nederland zouden blijven en wanneer de volgende trip al weer gepland was. Vaak konden we vertellen dat we weer weg zouden gaan, naar de zon of een mooie stad. En eerlijk gezegd; jammer voor jou maar ik heb er enorm van genoten!

Nu het weer te wensen overlaat, tenminste ik houd niet zo van de regen en kou die we momenteel moeten trotseren, betrap ik mezelf erop dat ik in ‘de januari-dip’ dreig te komen. Ondanks dat we de kortste dag alweer een tijdje geleden gehad hebben, sta ik nog steeds op als het donker is en ga ik naar huis als het donker is. Die korte dagen, hoewel ze net zo lang zijn qua werk, resulteren in een dip, ik kom gewoon vitamine D tekort. De eerste twee weken van het jaar zijn begonnen en ondanks dat ik lekker bezig ben heb ik echt even een opkikker nodig!

En dus kijk ik er enorm naar uit om weer met vakantie te gaan, naar de zon. Of in ieder geval iets leuks in te plannen waar ik naar uit kan kijken. Het liefst in een andere omgeving met leuke mensen. Helpt altijd!

Ik surf op de websites van de vakantieaanbieders en doe inspiratie op. Ik struin tussen de aanbiedingen en kijk waar de reisjes mij komend jaar gaan brengen. Ook kijk ik of ik een paar dagen alleen de hort op kan. Geen Nature Quest maar wel even zonder de standaard beslommeringen, helemaal op mijzelf. En natuurlijk met mijn lief, mijn vriendinnen en allerliefste zus. Als mijn portemonee het toe zou laten zou ik iedere maand een leuk reisje boeken… dus zoek ik naar creatieve oplossingen; verre reis, airbnb, huizenruil en weekendje Nederland en ik word helemaal blij bij het idee…!

Blue Monday komt eraan en ik ben graag goed voorbereid. Wat doe jij om januari door te komen?  Blijf jij gewoon de hele dag in bed? Maak je al je lievelingsgerechten, ga je juist veel sporten of haal je veel chocolade in huis? Of zet je jouw favoriete playlist op en maak je een dansje door het huis om zo de dip te killen? Geef je jezelf een trap onder je hol en ga je jouw kasten uitmesten, om die kleding dan weg te geven en ruimte te maken voor wat nieuws? Ga je lekker cocoonen op de bank met Netflix? Of ga je juist de hort op met vrienden? Lekker wandelen en bijpraten?

Mijn tip: plan een vakantie, een weekendje weg, een dag met een vriendin of je lief, iets leuks met elkaar, kook wat lekkers voor jezelf of elkaar, ga wandelen, doe iets speciaals en als het nu niet kan plan het in en je zal zien dat met dat vooruitzicht de sneeuw wegsmelt en de donkere dagen iets minder donker zijn.

Alles is goed, als het jou maar helpt!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: