Superwoman

Gisteravond had ik mijn tweede cursusavond Projectmanagement, na een dag met deadlines, even ontspannen een projectstructuur onder de knie krijgen. Terwijl ik de groep rondkeek besefte ik dat ik een van de, zo niet dé oudste van de groep ben. Allemaal jonge mensen die zich willen (of moeten van de baas) blijven ontwikkelen. En ondanks de lange dag stapte ik ’s avonds laat de auto in met een bak energie, wat is het toch heerlijk om met jonge enthousiaste mensen samen te werken!

Korte tijd geleden besefte ik ineens écht dat ik mijn hele leven op z’n kop had gezet; ik word binnenkort 40 en die mijlpaal vier ik zonder leuke man, gezin en eigen plek.… Ik voelde mij op dat moment enorm zielig, de hele wereld was tegen mij en toen de tientallen tranen in mijn bord met boerenkool vielen nam ik een beslissing: ik wil me weer goed voelen, goed voelen met mijzelf en de dingen die ik doe. Na een heet bad, een goed glas wijn (of twee) heb ik een knop omgezet: niemand houdt me tegen, ik ga op alle fronten aan mijzelf werken!

Ik ben een persoon die het belangrijk vindt om zich te blijven ontwikkelen. Als ik stil blijf staan is er geen vooruitgang en zonder vooruitgang is er geen positieve energie. En ja, ik weet inmiddels dat ik zonder positieve energie niet kan bestaan dus 1 + 1 = 2 : ik wil mijzelf blijven ontwikkelen. Naast de veranderingen in mijn persoonlijke leven heeft het zakelijk ook goed op zijn kop gestaan. Een op de drie collega’s moest het veld ruimen en ik weet dat ik blij mag zijn dat ik in deze huidige tijd nog een leuke baan heb. Ik wil ook op het zakelijk vlak goed nadenken, wat wil ik met mijn leven, wat wil ik met mijn carrière?

Bol.com was blij met me, naast de interessante boeken die ik al had gelezen wilde ik meer informatie opslurpen, als een spons; manieren om gelukkig te worden, goede communicatie in een organisatie, mijn eigen leiderschap, hoe haal je het meeste uit je eigen potentieel, en dat alles op een mindfulness manier natuurlijk… De volgende dag vielen de boeken met een harde knal op de deurmat en kon ik starten. Althans , dat dacht ik…

Want ja, ik kom er achter dat de dag slechts 24 uur heeft en dat ik zeven uur slaap nodig heb om optimaal te kunnen presteren,  dat ik minimaal 8 uren werk, ik er twee uur over doe om naar en van mijn werk te komen en ook nog tijd nodig heb om te eten,  vrienden te zien, cursussen te volgen etc. Dus al met al houd ik per dag ongeveer vier uren over om te lezen en alle informatie van mijn nieuwe goeroes op te nemen. Waar koop je die pil die ervoor zorgt dat je geen slaap nodig hebt, of kan ik niet in The Matrix stappen en daar een boek/dvd/stick inpluggen en zo de informatie versneld tot me nemen?

Er zit maar een ding op: ik word Superwoman, zo kan ik alles tegelijk doen, naar iedereen luisteren, advies geven, leuke dingen doen, mijzelf ontwikkelen, alle boeken, internetpagina’s en meer lezen, intelligenter dan ooit worden, genoeg tijd voor de sportschool met de Personal Trainer zodat ik er op en top uit ga zien en mijn conditie verbeter, lekker koken voor mijn vrienden, bijpraten en plezier maken. YESSSSS ik houd alle ballen in de lucht en vind tussendoor ook nog tijd voor een wijntje of pastaatje met die leuke man….

Zoals Ben Tiggelaar al beschrijft in zijn boek ‘Dit wordt jouw jaar’: maak een keuze, ontdek je leven en haal eruit wat erin zit. Dit wordt mijn jaar, ik weet het zeker, en ik ga er uithalen wat er in zit. Want hoe weinig uren ik ook over houd, hoe oud ik ook ben, ik ga er voor en kan iedereen garanderen dat je daar geen Superman –of woman voor hoeft te zijn. Haal uit jouw leven wat er in zit, durf stappen te zetten, op je bek te gaan, keuzes te maken en vooral te genieten van de mooie momenten die het leven biedt!

Dat is voor mij leven, ga je met me mee?

2 gedachten over “Superwoman

  1. Ik ga graag met je mee, op zoek naar nieuwe werelden, ervaringen en mensen. Waar kan ik instappen? “Just do it!” blijft mijn motto. Je kan beter spijt hebben van de dingen die je gedaan hebt in je leven, dan van de dingen die je niet hebt gedaan.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: