Het einde

Het jaar 2013 is bijna ten einde, de samenvatting op TV laat zien welke belangrijke gebeurtenissen we het afgelopen jaar hebben beleefd. Ik vind het moeilijk om naar te kijken, alle verschrikkelijke dingen die wij als mens kunnen doen hebben we gedaan. We hebben onze kinderen omgebracht, gefraudeerd, gestolen en een oordeel geveld over de ander, allemaal om er zelf beter van te worden. Vrouwen verkracht en de mond gesnoerd, armen laten verhongeren en niet geschroomd om over lijken te gaan. Meer dan de ander, beter dan de ander, groter dan de ander, verder dan de ander, rijker dan de ander en zo gaan we als mens maar door….

De NOS laat een aantal belangrijke dingen zien:

Bekende en minder bekende mensen zijn overleden, we slachten onze kinderen af om de macht te kunnen behouden, we hebben een Koning gekregen, zwarte piet zal nooit meer zwarte piet zijn (de kinderen liggen er niet wakker van, de volwassenen des te meer), het Nederland-Rusland jaar is mislukt, is Rusland nog wel onze vriend? Orkanen vernietigen delen van de wereld, de hulp komt moeizaam op gang, de economie verslechtert, er is veel werkloosheid en steeds meer mensen moeten een beroep doen op de voedselbank. En dit is nog maar een klein deel van alle zaken die ons dit jaar hebben bezig gehouden.

Van bovenstaand word ik verdrietig, ik krijg er buikpijn van en ik wil alleen nog maar dieper onder mijn deken op de bank wegkruipen. Is dit dan ons leven anno 2013? Ik ga op zoek naar positief nieuws, even op Google kijken:

‘19-jarige Nederlandse student ontwerpt systeem dat 7.250.000 ton plastic uit de oceanen kan opruimen’, lijkt me zeer goed nieuws aangezien we nu onze planeet aan het vervuilen zijn met al die rotzooi.
Knuffelen is gezond’, kom maar door, dat scheelt weer een bezoek aan de huisarts.
‘Deze economische crisis is geen ramp, maar een zegen’, zonder dal geen piek dus een periode van bezinning kan wellicht juist goed voor ons zijn….
‘Meisje (13) redt levens van drie broers met beenmergdonaties’, hoe mooi kan het leven en hoe onbaatzuchtig kan een kind zijn?
‘Zeeuwse vrouw vindt parel in oester’, lijkt me heel leuk om aan een ketting te hangen.
‘En de beste oliebol vinden we in Rotterdam’, als ik nou in de buurt zou wonen…..

Ik grinnik een beetje cynisch als ik het internet afstruin, is dit dan het goede nieuws anno 2013? Geen grootse ontdekkingen die wereldnieuws zijn geweest? Is dit dan het positieve nieuws waar ik naar op zoek ben? Zijn deze kleine zaken dan de dingen die het leven mooi maken? Ik twijfel en weet tegelijk dat we niet allemaal  Nobelprijswinnaars zijn. Met al onze goede en minder goede eigenschappen zijn we gewoon mensen, die willen strijden en willen winnen, die willen liefhebben en goed willen doen. Maar daarnaast ook goed gevonden willen worden. Net als de man die zijn nier bij leven afstond  als ‘anonieme’ donor. Dan had hij in ieder geval iets goeds gedaan waar hij trots op kon zijn als hij op zijn sterfbed lag…  Oh, ik vergeet onderwerpen als Serious request maar dat komt dus niet voor op de lijst van positief en happy nieuws…?!

Bezinning in Vinkeveen? Ja daaaaag, pfffffff….. Waar ik me voorneem dat ik me op de positieve zaken in mijn leven ga richten in het nieuwe jaar, hoop ik dat het nieuws zich ook wat meer gaat richten op de mooie dingen die in onze wereld gebeuren. En dan wil ik me niet moeten richten tot Koffietijd of Omroep Max om deze zaken te horen. Nee, ik wil gewoon het NOS journaal aan kunnen zetten en daar trots horen dat iemand iets gevonden heeft waar we allemaal van profiteren. Dat het een einde betekent voor iets negatiefs en een begin voor iets positiefs. Want dat is, als ik eerlijk mag zijn, op dit moment essentieel voor mijn eigen geluk, positieve berichten…. Ik doe die TV maar uit denk ik….. 😉

2 gedachten over “Het einde

  1. Zou het niet zo kunnen zijn dat zolang we blijven denken dat er iets te winnen valt er strijd zal zijn, dat we pas door onszelf ervan bewust te worden dat we niets zijn kunnen beseffen dat we alles zijn wat er is, dat alles in ons bestaat ipv buiten ons? Dan is al die ellende en al dat moois niets meer dan een illusie, een droom, maar dan een die aardig op een nachtmerrie begint te lijken, hoogste tijd daaruit wakker te worden?
    Lieve Sacha, ik wens je een hele goede afloop van 2013 en het allerbeste voor 2014

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: