Trouwen

“Zou je met jezelf willen trouwen?” Deze vraag werd mij door een vriendin gesteld afgelopen weekend. Volmondig zei ik ja! De vraag had ik nooit eerder gekregen en ik verbaasde mijzelf een beetje door mijn snelle reactie. Ja, ik wil met mijzelf trouwen. Ik ken mezelf, weet wat ik aan mezelf heb en wat mijn goede en slechte kanten zijn. En na verschillende relaties met anderen, voel ik dat ik een puur mens ben, vol liefde en oprechte aandacht, liefde en interesse voor de ander. Dus ja, ik wil!
Zou ik het ooit tegen een ander zeggen? Ik heb nog nooit een aanzoek gekregen, niet officieel in ieder geval. Wel eens na een heftige vrijpartij of tussen neus en lippen door omdat het praktisch zou zijn in verband met de aankoop van een huis. Maar een romantisch aanzoek, met violen, rozenblaadjes en een ring, nee dat heb ik nooit meegemaakt. En ik weet ook niet of ik zo volmondig ja zou kunnen zeggen tegen de ander zoals ik dit weekend tegen mijzelf zei.

Want als ik ja zegt tegen de ander, trouw beloof tot aan de dood, lever ik dan niet een te groot deel van mijzelf in? Of hoef ik daar niet voor de trouwen? Doe ik dat al als ik een relatie aanga? Wanneer zeg je ja tegen iemand? Als je in vuur en vlam staat? Als het juist heel vertrouwd voelt? Als alle puzzelstukjes op z’n plek vallen? Uit praktische overwegingen of omdat je niet alleen wilt zijn?

Mijn leven staat bij tijd en wijlen op z’n kop, ik zit in de achtbaan waar ik soms graag uit zou willen stappen om dan te beseffen dat ik reuring nodig heb om het leven te voelen en te beleven. Juist op het moment dat ik midden in de achtbaan zat, kreeg ik de vraag, zei ik volmondig ja tegen mijzelf en kwam er een bepaalde rust over me. Ik ben een mooi mens en ik houd van mijzelf! En dat beseffende, maakt mijn leven meer compleet dan ooit en ik voelde het in iedere vezel van mijn lijf!

Ja ik wil! Wat is het mooi nu ik dit tegen mijzelf kan zeggen. Wat voelt het goed. En meer dan ooit besef ik dat houden van mijzelf de meest pure vorm van liefde en leven is en dat gun ik iedereen…

4 gedachten over “Trouwen

  1. Een heel mooie gedachtegang die je hier maakt. En ik denk dat wanneer je dit oprecht gelooft en kan voelen met je hele hart, je een grote rijkdom en zelfs geluk kan vinden.

    Like

  2. Houden van jezelf is toch het mooiste wat er is en dan nog met jezelf willen trouwen ook!! En wie weet komt dat mooie of praktische aanzoek ooit en voel je ook dan dat je naast met jezelf trouwen ook best met hem wil trouwen (dan is twee keer trouwen helemaal niet gek!!). Maar ongetrouwd genieten van een leuk leven is toch ook prima. Let it be. Liefs.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: