Valentijn

Het is Valentijnsdag. Het regent pijpenstelen, geen dag voor een strandwandeling, eerder een dag voor de warme sauna. Mijn lief ligt, na een enerverende week, nog lekker te slapen. En ik lees met een kop thee de Lonely Planet, ter voorbereiding op onze eerste vakantie samen.

Mijn gedachten dwalen af naar de berichten van deze week. De een heeft liefdesverdriet na het beëindigen van de relatie. Een ander had zich verheugd op een leuke date maar werd onverwacht en lomp afgewezen zonder uitleg. En er waren mensen die al jaren samenzijn en niet meer weten wat de ander nou écht in het leven wil. De liefde is niet altijd zoals Valentijnsdag.

Ik denk aan mijn ouders, die dit jaar 48 jaar getrouwd zullen zijn. Toen ik ze gisteren van Schiphol afhaalde, na hun heerlijke golfvakantie, straalden ze nog na. Zij zullen vast turbulente tijden gehad hebben in hun huwelijk en daar ben ik ongetwijfeld ook nog debet aan geweest.. Maar door de liefde en respect die ze voor elkaar hebben, het plezier dat ze samen beleven, het elkaar los kunnen laten en elkaar ruimte geven, het praten en lief zijn voor elkaar, zijn ze nog steeds heel gelukkig samen. En ik geniet daar weer van, ik gun ze nog heel veel jaren samen.

Valentijnsdag, ik vind het een commercieel gedoe. Heb er nog nooit wat aan gedaan, ook dit jaar niet. Mijn lief is teleurgesteld, ik ben gewoon niet zo’n romanticus, maar neemt het zoals het is. Het lijkt me niet de bedoeling dat je slechts op 1 dag je lief laat weten hoeveel je van hem/haar houdt. Ik laat mijn lief af en toe weten hoe blij ik met hem ben, dat hij me het vertrouwen in de liefde weer terug heeft gegeven, dat ik niet op m’n tenen hoef te lopen en dat ik mezelf mag zijn. Dat we samen kunnen zijn en ook onze eigen dingen mogen hebben, dat je van iemand kan houden zonder er van alles voor terug te verwachten. Het is een heerlijk gevoel. Ik ga straks een Valentijnsontbijt maken en leg mijn goddelijke lijf wel naakt op tafel, dan is dat mijn Valentijnscadeau..

Valentijnsdag, we hopen op een lief bericht, een heleboel kaarten op de deurmat, of juist eentje van die hele speciale persoon. Dus voor mijn vriendje die me weer laat genieten van het leven: ik hou van je!! En ook voor alle andere mensen die me blij maken, mijn familie, vrienden en vriendinnen, jullie zijn me zoveel waard! Maak er een mooie Valentijnsdag van!!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: