Gelukkig Nieuw Jaar!!

Het is 2 januari, de kater is inmiddels weg, de hond weer gevonden en ik bereid me voor op mijn eerste werkweek van dit jaar. Goede voornemens zijn er altijd, en ik zet me er ieder jaar toe om me er ook echt aan te houden, dit jaar wel. Heb jij dat ook? Dat je vol goede moed begint met een goed voornemen, een zinvol besluit maar dat naarmate de week of maand zich vordert, het doorzettingsvermogen minder wordt? Misschien herkenbaar maar ik heb dit keer écht besloten om me tot 1 essentieel doel te beperken: Gelukkig worden!

Ha, dat zeg ik al sinds ik kan praten, in reactie op de vraag die je altijd krijg: ‘Wat wil je worden als je later groot bent’, en het blijkt bij nader inzien toch echt mijn levensmotto geworden. Maakt niet uit wat je doet, als jij er maar gelukkig van wordt. En dan ga ik er vanuit dat je er anderen geen schade mee berokkent… Nu wil ik het ‘gelukkig zijn’ in 2017 ook echt gaan uitwerken voor mijzelf. En dat betekent meer dingen, want waar word ik nou echt gelukkig van?

Liefde en aandacht, voor elkaar, in verbinding. En niet omdat het makkelijk is, of omdat het zo hoort. Maar omdat we het oprecht willen. De oppervlakkige contacten zullen blijven bestaan maar mijn focus zal liggen op de mensen die mijn hart sneller doen laten kloppen, de mensen waar ik een glimlach van op mijn gezicht krijg. De rest zal altijd vriendelijkheid van me ontvangen, maar mijn echte aandacht gaat uit naar de mensen die oprecht zijn, mensen waar ik contact mee kan maken, die mij ook willen zien zoals ik ben. Want van die connecties, die energie tussen hen en mij, dat contact en die aandacht, daar word ik gelukkig van.

Sport, met mensen in beweging zijn. De kilo’s zijn eraan gevlogen de afgelopen tijd. Ik hoef maar naar een stuk taart of glas wijn te kijken en het zit al op mijn buik of billen. Waarom ik dan toch de kou niet trotseer en ga sporten of wandelen, dat is mij een raadsel, ik heb er gewoon de kracht niet voor ;). Ik ga het gewoon doen, dan raak ik vanzelf weer verslaafd aan bewegen en blijf ik lopen en lopen en lopen… Zie ik de mooie omgeving en uiteindelijk mijn mooie lijf en dáár word ik weer vrolijk en gelukkig van.

Natuur, er in zijn, er één mee zijn, de stilte opzoeken en daarin de geluiden ontdekken. Lekker zweverig Rooie, zal je nu denken maar tijdens een lekkere boswandeling (nee, niet dat drankje) kan ik mijn gedachten loslaten, nadat ze me als een wervelstorm gillend gek hebben gemaakt. Wachtend op de stilte na de storm, mijn lichaam in beweging zetten en mijn gedachten juist kalmeren. De geur van het bos, de zee of de weilanden, dat maakt me vrij, dat maakt me gelukkig.

2017 wordt mijn jaar, mijn beste jaar ooit. Mijn leven is perfect, want ik heb liefde in dat leven. En naast die grote liefde ook nog familie en vrienden die in mijn hart zitten en er nooit meer uit gaan. De liefde wordt dit jaar in augustus bezegeld, zodat we voor het eggie samen oud mogen worden.

Dus ik heb een doel dat misschien minder bij dat ‘gelukkig zijn’ hoort: in die bruidsjurk passen…. haha! Maar alle gekheid op een ringetje, dát komt weer dichtbij mijn doel om gezonder te leven, te stoppen met wat écht slecht voor mij is en te minderen wat niet zo goed is.. En daar word ik weer gelukkig van, zo is de cirkel weer rond.

Gelukkig nieuwjaar allemaal, veel goede gezondheid en liefdevol plezier gewenst! Bedenk wat jou gelukkig maakt, waar jouw hart een sprongetje van maakt en leg daar de focus op dit jaar. Dan wordt 2017 voor jou ook een topjaar!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: