Goede moed

De woorden van vandaag zijn goede moed. Als ik het opschrijf dan weet ik niet precies wat ik ermee bedoel maar het komt op, en ik kan er niet om heen. Vandaag voelt alsof ik vol goede moed de dag moet starten en doorbrengen. De afgelopen dagen waren een beetje wiebelig, mijn hormonen hebben lekker huisgehouden en ik was even niet de liefste, niet voor mijzelf of voor mijn omgeving.

Na de eerste dagen van 365dagensuccesvol heb ik veel informatie te verwerken. Kies, focus, wees positief, maak een mantra en houd van jezelf. Terwijl mijn gedachten een loopje met mij nemen probeer ik te blijven lachen. Hoe zorg ik ervoor dat mijn hoofd een keer stil staat en dat ik mijzelf niet meer zo serieus neem?

Mijn hoofd is soms een grote brij, de gedachten vliegen alle kanten op. Ik voer gesprekken, met mijzelf en met anderen. Ik spreek mezelf toe en probeer er een positieve draai aan te geven op een goede dag. Zo af en toe zijn er mindere dagen; het regent de hele dag, de plannen die ik had kan ik niet uitvoeren, ik krijg mezelf of anderen niet aan de gang en ik heb nergens meer zin in. En dan zijn alle poppetjes in mijn hoofd druk, te druk, en heb ik geen gedachten die me helpen.

Ik ben niet genoeg; niet mooi genoeg, niet lief genoeg, niet goed genoeg en niet slim genoeg. Wat moet hij met me, ik kan hem niet geven wat hij wil. Die dikke billen, die krijg ik nooit meer in vorm. Mijn collega’s hebben een hekel aan me en ik zou niet weten wat ik anders zou kunnen doen om er meer energie uit te halen. Pfffff, zo vermoeiend ben ik dan! En wat is het lastig om die gedachten de baas te zijn en me beter te voelen. Want die gedachten zorgen ervoor dat ik me klote en niets waard voel.

Dus vol goede moed vandaag, ik ga mijn gedachten omgooien. Want ik wil de baas zijn over mijn leven, mij niet laten leiden door de mening van anderen of mijn gedachten daarover, de gebeurtenissen op het werk of de verwachtingen van mijn omgeving.

Ik daag mijn gedachten uit, stel mezelf de vraag of het wel klopt wat ik denk. Is het waar dat ik mijn lief niet kan geven wat hij wil? Weet ik echt 100% zeker dat het waar is? Nee, dat klopt niet. Als ik verder vraag kom ik erachter dat ik mijzelf niet geef wat ik zelf wil. En juist daar heb ik invloed op! Check, volgende..

Zo wordt het duidelijk dat ik bijna overal invloed op heb, dat ik zelf verantwoordelijkheid kan nemen voor mijn leven, mijn keuzes en mijn gedachten. En dat ik met dingen kan stoppen, starten en ze kan veranderen. Mijn billen kan ik weer in vorm krijgen, mijn collega’s hebben geen hekel aan me en ik kan er zeker achter komen wat ik kan doen zodat ik meer energie en geluk in mijn leven kan krijgen.

Wat een opluchting, ik heb mezelf voor de gek gehouden! Ik ben wel genoeg! Nu de stappen zetten om het te stoppen, starten en veranderen. En ondanks de regen vandaag begin ik vol goede moed!

Have a happy sunny day!

🙂

 

 

Eén opmerking over 'Goede moed'

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: