Pindakaas

Vandaag is geen normale dag, echt niet…..! Toen ik de planning doornam kwam ik er achter dat het een hele bijzondere dag is: Pindakaasdag! Dus wat eten we vandaag? Pindakaas!

Zolang ik me herinneren ben ik al dol op pindakaas. Als kleuter at ik het geregeld op mijn boterham. En toen de versie met stukjes pinda eindelijk ergens in onze buurt verkocht werd, en een moeder van een vriendinnetje van de kleuterschool het op tafel had staan tijdens de lunch, wist ik mijn slag te slaan: ik zorgde ervoor dat ik daar kon overblijven en at vervolgens zes boterhammen met pindakaas MET stukjes pinda. ZES! En das best veel voor een vijfjarige… Dus ja… diezelfde boterhammen met pindakaas spuugde ik vervolgens op school weer over de gangvloer uit… Ik weet nog precies wat ik die dag aanhad… 😀

Het heeft er niet voor gezorgd dat ik minder pindakaas ging eten, integendeel ik kan er nog steeds enorm van genieten. Op een verse boterham, klein beetje roomboter en dan een goede laag pindakaas MET stukjes pinda.

Inmiddels heeft de fabrikant wel tien varianten bedacht op de reguliere pindakaas en weten we allemaal ‘Dat we er groot mee zijn geworden’ en kennen we de reclames die zo treffend zijn (deze kennen de meesten van ons vast wel: https://youtu.be/iy6AhWkSKo8)

Welke pindakaas eet jij graag? En eet je die dan met jam of suiker er op? Heb je alle soorten (met zout en caramel of met pecannoten?) uitgeprobeerd? Of houd je helemaal niet van pindakaas en vind je het gewoon goor?

Wat je ook op je boterham eet vandaag, pindakaas of juist heel iets anders, zorg er voor dat je er van geniet. Dat je je bewust bent van de keuzes die je hebt, misschien eet je helemaal geen boterham maar een lekkere salade, en kies iets waar jij gelukkig van wordt.

Ik houd het bij de pindakaas met stukjes noot vandaag en wens iedereen vandaag een hele mooie Happy Peanut Butter Day!!2 gedachten over “Pindakaas

  1. Het zal in de genen zitten, je moeder eet ook ieder dag een boterham met pindakaas en je weet Theresa May eet iedere dag een halve pot leeg,

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: