Zwanger

Afbeelding: Shutterstock 735409000

Vannacht droomde ik dat ik zwanger was. Oké, ik heb zeker overgewicht en als ik mijn buik uitzet dan lijk ik zwanger maar vannacht voelde het ook echt zo. Denk ik. Want ik ben nog nooit in mijn leven zwanger geweest.

Ik denk dat het komt omdat er de laatste tijd veel vrouwen om mij heen zijn die heel graag een kindje willen. Zij hebben geen vaste relatie en hebben wel een kinderwens.

Mijn man en ik hebben geen kinderen samen. We hebben het op latere leeftijd nog geprobeerd maar de lichamen lieten ons daarin in de steek. Geen drama, geen man overboord want we zijn enorm gelukkig samen en ons leven is best wel compleet. Maar er zal nooit een kleine rooie dondersteen van ons op deze aarde rond hobbelen en dat vind ik bij nader inzien soms best wel jammer.

Ik begrijp de vrouwen die graag een kindje willen én het niet alleen willen doen bijzonder goed. Ook ik wilde geen kinderen alleen. Het is alleen wel de vraag hoe groot is jouw wens? Hoe groot is dat verlangen om nieuw leven te creëren versus het complete plaatje van huisje boompje beestje met die partner? Ik ken vrouwen die het dus wél alleen hebben gedaan. Op zoek zijn gegaan naar een donor en een prachtig kind hebben gekregen. Zij voeden het bewust alleen op, zorgen er alleen voor en genieten er enorm van. Wel zonder een partner. Maar hun verlangen naar een kindje was groter dan hun verlangen naar het complete plaatje met een vader erbij. Tenminste, een vader die ook onderdeel van het gezin zou zijn.

Zouden er ook mannen zijn bedenk ik me ineens, die heel graag een kind zouden willen en geen relatie hebben? Ik ken ze niet maar ze zullen er ongetwijfeld zijn. Hun voordeel is natuurlijk dat er geen tikkende klok in hun buik zit maar hun nadeel is dat zij niet ‘zomaar’ zonder partner vader kunnen worden.

Ik ken ook vrouwen die een man uitgezocht hebben, in de kroeg, en daar binnen no time zwanger van zijn geworden. Zij hebben heel duidelijk hun wens uitgesproken en zijn nu gelukkig met kind én ja, ook die man uit de kroeg. Dus dat kan. Soms plan je een zwangerschap niet, ben je nog jong en carrièregericht en heeft het leven andere plannen met je. Raak je onverwacht zwanger en laat je het wonder maar gebeuren. Ook dat gebeurt.

Ik werd wakker met een wonderlijk gevoel. Ik aaide mijzelf eens over mijn dikke buik en wist dat het een mooie plek had kunnen zijn voor nieuw leven. Een kind van mijzelf heeft er niet in gezeten maar de liefde voor mijn bonuskinderen is zeker deels ontstaan vanuit mijn vrouw-zijn.

Dus koester ik de kinderen in mijn leven, zijn ze altijd welkom bij ons thuis en plak ik ze gewoon af en toe achter het behang als ik ze zat ben.

Ik wens alle mooie vrouwen en mannen van de wereld dat hun wens uitkomt en zeg ze tegelijk: ‘Spreek je uit, zeg wat jij wilt, gooi het in het universum, volg je hart en gebruik je verstand’. Alleen als jij er 100% voor openstaat kunnen er bijzondere dingen gebeuren. Ik was nooit 100% zeker en heb dus precies gekregen wat ik wilde: een heerlijke relatie, een paar bonuskinderen en af en toe een mooie droom.

Zorg er voor dat jij jouw droom waar gaat maken!

Eén opmerking over 'Zwanger'

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: