De Prins van Doornroosje

Single zijn heeft zo zijn voordelen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met jezelf, jouw planning, welke kleding je draagt, hoe je in bed ligt (overdwars of ondersteboven), wat je gaat eten, tot hoe laat je nog in bed leest, of je het dopje van de tandpasta wel of niet op de tube doet, en waar je je geld aan uitgeeft (weer een boek, cd of paar schoenen). Er is niemand die klaagt of zich er stilzwijgend aan irriteert. Het lijkt een ideale situatie. Lijkt…. want alle mensen om mij heen willen uiteindelijk niet single zijn en samen zijn we allemaal op zoek naar de soul mate. 

De soul mate; boezemvriend, verwijst naar een persoon met wie men een diepe verwantschap ervaart op het gebied van vriendschap, liefde, intimiteit, seksualiteit of spiritualiteit (bron wikipedia). Een persoon die jou het gevoel geeft speciaal te zijn, waarbij je jezelf kunt zijn, waar je mee kunt lachen, waar je een goed gesprek mee kan voeren. Mmmmmm, klinkt dit als liefde of als een goede vriendschap? Ik weet dat veel vrijgezelle vrienden niet klagen over  hun vriendenkring. En ook willen zij die ene speciale persoon vinden. De persoon waar je trots op kunt zijn, waar je graag bij wilt zijn, waar je heerlijk me kan zoenen en seksen, die je jouw geluk gunt, waar je (in sommige gevallen) een gezin mee wilt hebben, waar je niet zonder wilt, waar je lekker tegen aan kunt liggen zonder wat te moeten zeggen, die je aan kunt kijken om vervolgens samen de slappe lach te krijgen, gewoon omdat je blij bent elkaar te zien, of juist om helemaal niets…..

Wat ik gemerkt heb de afgelopen jaren is dat veel mensen hoge verwachtingen hebben van een relatie.  Een prins of prinses zoeken, en vaak teleurgesteld zijn als blijkt dat de heer of dame niet helemaal voldoet aan het lijstje met wensen en eisen. We worden steeds individueler en kritischer (en dat wordt nog erger naarmate we ouder worden), we willen alles binnen die ene relatie maar hoe realistisch is dat? En hoe combineer je dat alles met iemand die al een eigen leven heeft opgebouwd en zijn eigen normen, waarden en wensenlijst heeft?

Een wensenlijst heb ik eigenlijk nooit gehad, het is voor mij simpel; er moet een klik zijn, het gevoel dat ik die persoon niet zomaar kan laten lopen, ik kan niet om hem heen, hij geeft me kriebels. OK, ik weet dat als ik dit zeg dat mijn vrienden dan zeggen: ‘Leuk Rooie maar je hebt écht wel dingen op jouw lijstje wat jij leuk en aantrekkelijk vindt aan een man’. En daar hebben ze gelijk in. Laat ik eerlijk zijn, hij moet o.a. ook sportief zijn, vol positieve energie zitten, geïnteresseerd zijn in wat er in onze wereld en in mijn wereld gebeurt, voor zichzelf kunnen zorgen, willen luisteren naar mijn verhalen, lang en lekker zijn en van gezond en lekker eten houden. Hahaha, klinkt als een contactadvertentie: Herken je jezelf? Bel me! 🙂

Nu kun je denken, ja lekker meid, maar die prins bestaat niet. En dat weet ik, DE prins is er niet, hij moet ook naar de wc, heeft weleens een pukkel, stinksokken, is stronteigenwijs of een control freak, moet minimaal een keer per week naar de kroeg omdat hij anders zijn vrienden zo mist, pakt nooit de stofzuiger, eet op een boeren manier of is juist zo keurig dat je er zelf helemaal onzeker wordt. Jaja, we weten het allemaal, DE prins bestaat niet…… enne……. GELUKKIG niet!!! Want laten we eerlijk zijn dames, wij zijn ook GEEN prinsessen!! Zelfs wij hebben onze eigenaardigheden waar we ons, als ze even niet opletten, heerlijk aan over geven! 

Ik geniet best van het single zijn, ik kan lekker doen wat ik wil, maar als ik diep in mijn hart kijk, zoek ik ook die leuke man (waarvan ik weet dat het geen prins is) en wie weet heb ik hem al ontmoet? Mocht ik de kans krijgen om hem beter te leren kennen dan hoop ik dat hij zijn lijstje thuis kan laten, naar zijn hart luistert en geen Doornroosje wenst, want dan moet ik hem uit die droom helpen….. of naar de Efteling brengen.

2 gedachten over “De Prins van Doornroosje

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: