Burn Baby Burn

disco

Disco inverno, burn baby burn, zing ik lekker mee terwijl ik mijn huishoudelijke taken in mijn paleis verricht. Met de stofzuiger in de hand loop ik het hele huis door en ga zo de badkamer doen heb ik besloten. Ja, ook dat doe je alleen als je single bent, er is niemand die je erbij helpt of je eens verrast met een onverwachte schone was of vaat. Ik probeer er maar iets van te maken, het is immers ook mijn eigen rommel en stof.

Zielige verhalen wil ik niet meer schrijven, zoals ik al zei is het leven van de single héérlijk! En ik probeer er ook de voordelen van in te zien. Maar momenteel heb ik het even zwaar. Op mijn werk loopt het niet lekker en nu ik eindelijk een plek voor mijzelf heb, begint eigenlijk nu pas het verwerkingsproces. De afgelopen jaren heb ik in een achtbaan gezeten, geprobeerd de man van mijn dromen te behouden en weer te vinden, afscheid genomen van mensen waar ik veel van hield en er voor gezorgd dat ik mijn baan niet zou verliezen. En dat heeft de nodige stress opgeleverd. Stress waar ik nu mee geconfronteerd word.

Wat deed voorheen ik als ik ziek was? Dan kroop ik in bed of op de bank en was er altijd iemand die voor me zorgde, een soepje maakte, de ibuprofen voor me haalde en m’n voeten masseerde. Net zolang tot ik was bijgekomen en weer redelijk was opgeknapt. Nu kijk ik naar mezelf in de spiegel, zie de wallen en vermoeidheid en weet dat ik zelf naar de drogist moet voor de pijnstillers. Na 16 jaar liefde te hebben ontvangen, en ja het was ook vaak minder leuk, is het voor mij echt een omschakeling, dat single zijn. Afscheid van een groot deel van mijn leven, ik vind bijzonder lastig.

Naar de huisarts geweest, te veel stress gehad de afgelopen jaren. Een paar mislukte relaties en een drukke onzekere baan is voor sommigen een peulenschil maar ik ben op. En de disco in mijn leven laat me een beetje in de steek. Officiële diagnose is een beginnende burn-out, ik ben er nog op tijd bij, maar ik zal dingen weer moeten veranderen. Waar begin je? En waar eindigt het? Ik voel me mislukt en teleurgesteld en vraag me af wat de afgelopen jaren me nou hebben opgeleverd.

Alleen zijn is nu helemaal niet fijn, het thuiskomen is extra leeg en eenzaam en terwijl ik weet dat ik juist niet naar buiten moet rennen om alles te vergeten en te verdringen, baal ik van mezelf en de situatie en wil ik dat wel. Ik begin opnieuw, ga mijn leven weer plannen en vorm geven, neem afscheid van mensen van wie ik houd maar waarvan ik weet dat ze niet van mij houden, of mij geen energie meer geven. Ik wil mijn disco weer opzoeken, ga vandaag starten, zing uit volle borst mee, en gebruik de stofzuiger als microfoon…

Burn baby burn! – Disco inferno!
Burn baby burn! – Burn that mama down
Burn baby burn! – Disco inferno!
Burn baby burn! – Burn that mama down
Burnin’!

Satisfaction came in the chain reaction
I couldn’t get enough, so I had to self-destruct,
The heat was on, rising to the top, huh!
Everybody’s goin’ strong
And that is when my spark got hot
I heard somebody say

Burn baby burn! – Disco inferno!
Burn baby burn! – Burn that mama down, yoh!
Burn baby burn! – Disco inferno!
Burn baby burn! – Burn that mama down
Burnin’!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: