18-08

18 augustus 2017, de dag dat wij onze liefde officieel wereldkundig hebben gemaakt. Alweer een jaar geleden… time flies when you’re having fun! En plezier hebben we elke dag en gekke lol zeker heel veel keren per week. Vandaag kunnen we terugkijken op een jaar lang meneer en mevrouw H. van der B. En het bewijs dat het serieus en voor het éggie is; we hebben het zelfs in onze paspoorten laten zetten. Dus voor de komende 10 jaren zitten we aan elkaar vast, of we dat nu willen of niet 😉

En wat was het een mooie dag!

De avond ervoor traditioneel niet bij elkaar slapen. Ik in mijn ouderlijk huis, jij in jouw eigen boot. En toen de dag zelf. De spanning werd opgebouwd terwijl mijn liefste vriendinnen, ouders en bruidsmeiden mij hielpen met mijn haar, de make-up, de laatste dingen voor de dag, een heerlijke lunch en die mega bom trouwjurk. En bij jou waren inmiddels de leukste ceremoniemeester en jouw beste vrienden als getuigen met aanhang gearriveerd, om te helpen met de stropdas, de schoenen en de bruidsbloemen.

Het moment dat de fotograaf mij vroeg of ik er klaar voor was en ik toch echt nog even een momentje nodig had om mijzelf te vermannen (is dit écht, kan iemand me knijpen?), zal ik nooit vergeten. Net zoals het moment dat ik jou zag, in je mooie pak, met een grote grijns op je gezicht. Om elkaar in de armen te vallen en daarna eens goed te bekijken, wat zijn we mooi en dan die schoenen!! En de jurk natuurlijk, die de meest mooie bruidsauto ever volledig in beslag nam.

Zenuwachtig en stralend gingen we naar de fotoshoot en daarna door naar de trouw locatie, met een schitterende boot en de leukste chauffeur/schipper die jij geregeld had. Iedereen stond op ons te wachten op de brug en op het moment dat we ons bedachten dat iedereen er voor ons was, voelden we ons zó rijk. Het was een feest om alle vrienden, vriendinnen, familieleden en collega’s te zien die de moeite hadden genomen om vrij te zijn en met ons dit feestje wilden vieren. En toen de zon zich ook nog liet zien was het helemaal af; proosten op de liefde voelde nog nooit zo goed!

We werden door mijn ouders naar het prachtig aangeklede altaar gebracht waar de leukste trouwambtenaar iedereen ons verhaal in geuren en kleuren vertelde. Over dat je mijn type helemaal niet was, dat ik nooit op een boot zou gaan wonen, dat jij geduldig en liefdevol bleef luisteren en dat we uiteindelijk toch onafscheidelijk werden. Het voorlezen van de trouwgeloften door mijn neefje deed menigeen de tranen wegslikken en toen eenmaal de handtekeningen waren gezet, kwam Coby het feestje binnenvallen. Samen met de DJ maakte zij er een onverwacht, heerlijk Amsterdams, recht voor z’n raap feestje van.

Over de bruidstaart werd nog lang gesproken, wat was dat een topstuk! De avond duurde veel te kort om iedereen te spreken, met mensen te proosten en samen wat te eten. Na het heerlijke dansen, de mooie speeches, het lekkere eten en drinken, sloeg de klok ineens spreekwoordelijk twaalf uur, waren mijn slippers inmiddels in gebruik door een ander paar voeten en moesten we alweer de laatste fles aanbreken. Moe maar ontzettend voldaan kwamen we thuis, wat hadden we genoten!

En wat geniet ik nu nog steeds, als ik terug denk aan de dag, de foto’s weer zie én als ik iedere ochtend naast me kijk. Want jij ben mijn alles: de man met wie ik kan lachen, met wie ik kan huilen, met wie ik ruzie kan maken, het weer goed kan maken, met wie ik kan genieten van lekker eten en drinken om daarna weer te schrikken als we op de weegschaal staan. Jij laat me in mijn waarde, geeft me de vrijheid en trekt aan de bel als ik teveel hooi op mijn vork neem, als ik te ongeduldig ben, mezelf afsluit of als ik te snel mijn conclusies trek. Jij bent mijn spiegel, mijn wederheel, mijn grote teddybeer en de aanvulling waar ik zo lang op gewacht heb!

LYTTMABAEFTTUG (ja wat zou dit nou betekenen….?)*

Foto by Jolkfotografie: https://jolk.nl/

Maan, jij bent de L I E F D E : https://www.youtube.com/watch?v=4naBdIdcSfo

*Love You To The Moon And Back And Even Further Than The Universe Goes!

5 gedachten over “18-08

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: