The Times They Are A-Changin’

Een week alleen op vakantie? Helemaal alleen? Zonder je lief? Ja liefde zou in eerste instantie ook weg zijn voor zijn werk en deze reis kwam op mijn pad door mijn eigen werk. Hoe vaak krijg je de mogelijkheid om alleen op reis te gaan terwijl je in een relatie zit? Natuurlijk kan je dat ieder moment besluiten maar hoe vaak doe je dat? Ik heb dat nog nooit gedaan in ieder geval..

Een beetje onwennig stapte ik in het vliegtuig, tranen wegvegend en met kriebels in mijn buik liet ik voor mijn gevoel alles achter en ging alleen op avontuur. En ik kan je na een week zeggen: DOEN! Ook al ben je verliefd, heb je een goede relatie, of ben je single maar ga je altijd met vrienden weg. Alleen de hort op gaan is echt niet hetzelfde, je doet andere dingen, gaat een andere weg in en kletst met mensen waar je anders aan voorbij zou lopen. Ik heb weer een hele nieuwe kant van mezelf leren kennen… and I LOVE IT!

Waar ik als ik met mijn lief op vakantie ga alles van tevoren uitzoek, waar we moeten zijn, welke tram/bus/boot we kunnen nemen, wat we allemaal kunnen doen op die vakantieplek, waar we lekker kunnen eten etcetera, etcetera, had ik nu alleen de hotels gepland. Verder niets. In eerste instantie dacht ik: ‘Dat is niets voor mij, normaal heb ik alles uitgedacht, en nu….?’ Maar toen ik verder ging denken is dit juist hoe ik het wil. Niets plannen en gewoon maar zien wat er op mijn pad komt. Waarom doe ik dat dan niet altijd? Onder andere omstandigheden plan ik veel (lees ALLES!) en dat doe ik vooral om het geregeld te hebben, en om voor anderen te zorgen, te voldoen aan verwachtingen, als het geregeld is dan is het duidelijk en weet iedereen wat hij/zij kan verwachten. Dus dat geeft mij minder stress.

In het Jaarprogramma van 365dagensuccesvol zijn we nu begonnen aan de stap Dromen. En ik heb heerlijk kunnen dromen de afgelopen week. Dingen worden steeds helderder en ik kom erachter dat ik meer van dit wil. Nieuwe avonturen, andere omgevingen en me verwonderen over mijn wereld. Met Frank Sinatra op de achtergrond wil ik inderdaad over 45 jaar kunnen zeggen ‘I did it my way’!

Wat de toekomst me exact gaat brengen weet ik natuurlijk niet. Ik weet alleen dat ik de persoon ben die er verandering in kan aanbrengen. Dat ik bepaal wat ik wil doen of hoe ik er mee om zal gaan. Ik kan er mooi over schrijven, jullie leuk op de hoogte houden van mijn gedachten, mijn dromen en fantasieën maar uiteindelijk zal ik stappen moeten zetten. Een aantal jaren geleden vroeg ik jullie of ik wel of niet in het diepe zou springen, ik wilde toen al maar iets hield mij tegen. En het houd me nog steeds tegen, bang om te falen, op mijn bek te gaan, dat jullie het stom vinden wat ik ga doen (terwijl jullie niet eens weten wat hahaha!).

The Times Are A-Changing’ is zoals het voelt. Mijn ’40-year itch’ heb ik achter de rug en ik heb een paar jaar na mogen denken en fantaseren over: ‘wat als ik….’ Nu is de tijd om echt stappen te gaan zetten. Want als je doet wat je altijd deed…..

Voor het einde van de zomer weten jullie wat ik ga doen en hoe ik dat ga doen. En nu ga ik genieten van de laatste uurtjes in mijn eigen bubbel voordat ik mijn werk oppak en de mallemolen weer instap. Nog even anoniem dromen over mijn leven over 5 jaren….!

<3The Times Are A-Changing’ is zoals het voelt. Mijn ’40-year itch’ heb ik achter de rug en ik heb een paar jaar na mogen denken en fantaseren over: ‘wat als ik….’ Nu is de tijd om echt stappen te gaan zetten. Want als je doet wat je altijd deed…..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: