Liefdestaal

Inmiddels genieten mijn lief en ik al vier jaar van ons samenzijn. Nooit gedacht dat we dit zo leuk zouden vinden en dat de jaren zo snel voorbij zouden vliegen. Time flies when you’re having fun!

Gedurende de vier jaren is er niets veranderd en is alles veranderd. In het begin is alles roze en vliegen de vlinders je om de oren, zo erg dat sommigen er kotsmisselijk van werden! En uiteindelijk trouw je en kom je in rustiger vaarwater, dan begint het echte leven zeg maar…..

En zo beland ik soms in die mallemolen die het leven heet. We werken alletwee vaak meer dan fulltime en hebben daarnaast ook nog interesses voor studie, carriere, sporten, reizen en vrienden. Dan zitten de dagen en weken snel vol en dus kijken we elkaar op zondag eens aan en stellen we ons weer even voor.

Gelukkig zijn liefde en ik nuchter en communicatief zeer vaardig. Dus als er wat is dan weet de ander dat vrij snel en kunnen we het eventueel uitvechten en weer goedmaken. Maar bovenal hebben we heel veel lol samen en kunnen we prima bedenken hoe we ons leven samen EN alleen in willen richten. Heerlijk!

Onlangs zijn we met een kleine cursus van 365dagensuccesvol gestart, gewoon om weer eens even goed in te checken bij elkaar. Na een paar maanden 7000 kilometer van elkaar gescheiden te zijn geweest vonden we het fijn om weer goed te bespreken waar we naar toe willen en hoe blij we met elkaar zijn.

Want welke liefdestaal je ook spreekt, en mijn lief en ik spreken niet dezelfde liefdestaal (volgens de 5 liefdestalen van Chapman), het is altijd goed om bij de ander te checken of het nog steeds voldoende is, of de liefdestank nog gevuld is en of de ander zich nog steeds geliefd voelt. En als dat dan niet zo is, om te bedenken wat je daar dan aan kan doen. Hoe kan je er voor zorgen dat jouw lief zich weer gewild en geliefd voelt? De een wil mooie, liefdevolle woorden, de ander wil dat dingen geregeld worden, weer een ander wil cadeaus vanuit liefde ontvangen of juist lichamelijk contact en sommigen willen vooral quality time en dingen samen doen.

En zo plannen we een date, om even echt samen te zijn, zonder werk, telefoons, studie, Max, familie en vrienden. Dus vanavond wordt het lekker eten, kletsen en uiteindelijk even heerlijk in de bioscoop hand in hand een film kijken.

Heb een mooie liefdevolle dag!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: