Zussen

Het hebben van een zus is echt speciaal. Sommigen van ons snappen wat ik bedoel. Elkaar aan kijken en weten hoe de ander zich voelt. Kunnen lachen om dezelfde kleine dingen. Ruzie kunnen maken maar het ook altijd weer goed maken met een knuffel en kus.

Een springende aardappel op ons bord, doet ons terug denken aan onze kindertijd. Sommige vriendinnen kennen we alle twee al meer dan 30 jaar en we weten welke kleine teen er bijna af lag, hoe vaak de amandelen gepeld moesten worden, wie onze liefdes waren (en nog zijn!) en met welke muziek we het hardst in de auto mee blèren .

In de loop van de jaren neemt het leven je mee, ben je druk met gezin, werk, familie, vriendinnen en andere zaken en spreek je elkaar niet meer dagelijks…. maar de liefde wordt niet minder. We plannen nog steeds jaarlijks een weekend weg, zoeken samen de muziek op, doen leuke dingen en we delen de meest gênante, gekke, liefdevolle en verdrietige dingen met elkaar. En als de nood aan de zus is, staan we voor elkaar klaar.

Daarnaast zijn wij voortgekomen uit onze vader en moeder. En zijn wij de enigen die mogen mopperen op deze liefste ouders. Lijken we beiden op hun en toch ook weer niet. Gaan we verder waar zij zijn gebleven en genieten we van ieder moment met hun. Kunnen zij ons af en toe nog steeds achter het behang plakken…. en wij hun inmiddels ook.

Vandaag, vrijdag 13 september is mijn nieuwe zussendag. Ik voeg alle zussen toe aan mijn leven. De levende zussen en de zussen die er niet meer zijn. Opdat een ieder de zus die zij heeft, of heeft gehad, niet vergeet en even extra koestert omdat het zo bijzonder is.

Als je ook een zus hebt, dan zou je vandaag een kaartje of appje kunnen sturen, of kunnen bellen en haar even laten weten dat je dankbaar bent dat ze je zus is? Of wil je juist vandaag dat kaarsje aansteken om even contact te maken en haar kunnen bedanken voor wat er is geweest? Want ook al is ze er niet meer, ze heeft nog steeds invloed op jouw bestaan. Koester je zus, ze blijft voor altijd in je leven….

Heb een mooie zussendag!

Eén opmerking over 'Zussen'

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: