Gelukkig nieuwjaar!

fireworks-heart-wallpaper

Wanneer is een mens echt gelukkig? Dat vraag ik me de laatste tijd geregeld af. Als je alles voor elkaar hebt? Al je schaapjes op het droge hebt? Een mooi huis en een auto voor de deur hebt? Gezond bent en in een liefdevolle relatie zit? Als je blij bent met jezelf en de mensen om je heen? Als je werk hebt waar je blij mee bent? Of als je sowieso nog werk hebt? Waar kunnen we tegenwoordig nog blij mee zijn? Wanneer ben je gelukkig? Wanneer ben ik gelukkig?

Deze week was ik jarig en heb ik gevierd dat ik een mooi leven heb, met veel lieve familie en vrienden om mij heen. Tevens heb ik afscheid genomen van een mooi huis, ooit uit liefde gekocht en met pijn in mijn hart weer moeten verkopen. En ook heb ik deze week gevoeld dat ik niet gelukkig was in mijn relatie, heb ik besloten dat dit gevoel voor mij niet wenselijk is en heb ik mijn relatie beëindigd. Turbulent jaar en met afsluiter een turbulente week. Waarin mijn geluk, mijn gevoel en mijn besluiten voorop stonden.

Het is dubbel, verdrietig en fijn tegelijk. Sommige beslissingen zijn moeilijk en doen mij en anderen verdriet, maar uiteindelijk is het voor iedereen het beste om eerlijk en moedig te zijn. Oprecht een keuze maken, en voor mezelf kiezen is voor mij momenteel onwerkelijk, een ongewone luxe. Niet iedereen kan dat maar in mijn leven, in Nederland, kan ik kiezen wat voor mij goed voelt. En dat heb ik nu gedaan, ondanks dat het voor mij bijna onnatuurlijk en bijzonder onwennig is, vallen met deze keuzes de puzzelstukjes op z’n plek. Ik blijf in Amsterdam wonen, ik vind een nieuwe woonplek, een plek voor mijzelf, waar ik mag doen en laten wat ik wil. Met mijn vrienden en familie om mij heen, ga ik de mooie en leuke dingen uit het leven halen en voor mezelf zorgen.

Wanneer ben ik echt gelukkig? Als ik luister naar mijn hart, pure beslissingen neem en vol in het leven sta. Met de liefde in mijzelf en om mij heen kan ik de hele wereld aan. Daar kan ik nou gelukkig van worden!

Ik voel het, dit nieuwe jaar wordt mijn jaar!!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: