V

V

Verhuizen betekent naast een nieuw begin ook afscheid nemen van een oude plek, ruimte maken voor iets nieuws, opruimen, weggooien en niet teveel nadenken over wat bezittingen zijn, waar die grote tafel zou kunnen komen te staan, wat je wellicht ooit nog zult gebruiken en wat weer eens in de mode komt, over tien of twintig jaar. Terwijl ik de container vul zie ik de laatste vijftien jaar aan me voorbij gaan, mooie herinneringen en een compleet deel van mijn leven.

Bij mijn ouders ga ik nog wat dozen door, ik lees de liefdesbrieven van mijn eerste echte vriendje, de lieve kaartjes van mijn vriendinnen en kom spullen tegen die ik tijdens mijn studentenperiode voor mezelf heb aangeschaft. Wat moet ik er allemaal mee, het neemt ruimte in maar ik kan er tegelijkertijd geen afscheid van nemen.

Ik moet verder, met een nieuw leven, nieuwe ronde, nieuwe kansen. En ik weet niet welke afslag ik moet nemen. Twijfels over welke weg ik in moet slaan. Kies ik voor het leven of kiest het leven voor mij? Loslaten wordt me gezegd, en dat is nou juist het moeilijke. Na bijna 41 jaar ben ik een beetje klaar met het loslaten, ik wil juist vasthouden, bepaalde zaken en mensen met me meenemen. Zelfs als dat pijnlijk en wellicht onmogelijk is, zitten bepaalde mensen en zaken in mij opgeslagen, in mijn hart, die kan en wil ik niet loslaten.

Toch, om echt verder te gaan moet ik andere zaken en mensen juist wel loslaten. Ik krijg er buikpijn van, de liefde is groot, ze zitten in mijn hart. Dus hoe laat ik los zonder te vergeten? En welke keuze maak ik voor mezelf? Pfffff, wat is het moeilijk om zo halverwege je leven een nieuwe weg in te slaan! Het is de goede weg dat weet ik, en ik ben op de goede weg. Waarom voelt het daarnaast zo fragiel en onwennig? Het maakt me onzeker en onrustig en dat vind ik niet prettig.

Volgend jaar moet ik weer verhuizen, een nieuwe plek voor mijzelf zien te vinden. Wil ik terug naar ’t Gooi? Of zie ik de mogelijkheden die de grote stad biedt? Of wil ik zelfs helemaal ergens anders wonen? Niet eens in Nederland, een land waar het wat warmer is ofzo? Zuid Frankrijk? Leuk, maar die Fransen? Heerlijk kan het dromen over de nieuwe stappen zijn, daar kan ik echt van genieten. Daarnaast weet ik ook dat het alleen maar dromen zijn, en dat ik altijd mezelf meeneem en ik niet weg kan lopen voor mijn gevoel, hoe graag ik dat ook zou willen.

Waar is de pauzeknop vroeg mijn beste vriend laatst aan me. Ik weet het ook niet maar als iemand het weet dan mag hij het meteen melden. Wat zou dat fijn zijn als je in de achtbaan van het leven af en toe op die pauzeknop zou kunnen drukken, even rust, bijkomen van alles wat je meemaakt, je hoofd weer een beetje leeg kunnen maken en een bewuste keuze kunnen maken….

Een bewuste keuze maken, in plaats van met een dromerig hoofd een chocoladeletter V mee te nemen van de supermarkt…. Ik wilde ECHT een S!

Verhuizing, verandering, vooruitgang, vrees, vaarwel, vandaag, veelzijdig, verbinding, verbeelding, vergissen, verlies, verloren, verjaren, verwachting, vriendschap, verwarring, voorbij, verstandig, verlangen, vernieuwen, verliefd, vergiffenis, verdwalen, verdriet, verdragen, verbazing, vuur, volwassen, vrijheid, vrouw……

Eén opmerking over 'V'

  1. Voelen, Verrassend, Volledig, Verwonderen, Vallen (en opstaan),Vreemd (maar wel lekker!) Voorspoed, Vrede (met jezelf), Voluit, Veel & Vaak liefhebben en genieten…..Vlaflip…❤️

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: