Veertig

En dan is het zover, de dag is aangebroken, drie december 1973 werd ik geboren. Veertig jaar later, ben ik toegezongen door mijn ouders, kreeg ik ontbijt op bed en heb ik al vele felicitaties ontvangen. Ik kijk in de spiegel; zijn er rimpels bijgekomen sinds gisteren, heeft die spoeling écht alle grijze haren weggewerkt, is mijn onderkin weer gegroeid, heb ik weer haar op mijn bovenlip en zijn mijn borsten nog meer gaan hangen? Zucht…. Wat ben ik toch een zeikerd, ik lach om mezelf terwijl ik mijn wangen naar achter duw, zodat alle rimpels weg zijn, me in mijn corrigerende ondergoed wurm en de vetrollen probeer weg te werken. Zo, nu kan ik wel weer naar buiten!

Hoe ik me voel? Nog steeds 39, en dat zal ik altijd wel blijven. Hoewel mijn profiel om 00.00 uur toch echt 40 aangaf voelde ik me gisteravond een jonge meid die samen met haar beste vriendin schaterlachend om niets in het theater de mensen op het podium liet twijfelen over hun zangcapaciteiten. Ik ga terug in de tijd toen we nog geen relatie en kinderen hadden, de stad onveilig maakten, een fiets lenen (stond niet op slot dus was het lenen 😉 ), met wildvreemde mannen halfnaakt in de zee van Egmond gingen zwemmen en liftend naar huis moesten omdat het horloge stuk was gegaan en we de laatste bus gemist hadden… Wat een pret hadden we toen, en wat een pret hadden we gisteren, bijna stikkend van de lach om de meest simpele en stomme dingen, dat is niet leeftijdsgebonden en ik ga er hopelijk nog lang van genieten.

Terwijl ik vannacht met de radio keihard aan, want dan komt de muziek pas echt bij je binnen, naar huis reed moest ik lachen en huilen tegelijk. Het is een dubbel gevoel, ik heb een mijlpaal bereikt, sommigen halen de leeftijd van veertig niet eens. En daarnaast doet het me pijn te denken dat ik deze mijlpaal zou vieren met de man die ik liefhad, met mijn kinderen, met al mijn vrienden en vriendinnen en familieleden. Het is anders gelopen.  En ondanks dat ik achter mijn besluit sta moet ik toch even slikken… Het leven begint bij veertig maar de start van mijn tweede helft is niet helemaal zoals ik het van tevoren bedacht had.

Met gemengde gevoelens kijk ik terug op een fantastisch eerste deel, ik besef dat ik zowel veel plezier als verdriet heb gehad. Zonder de dalen (de burn-out, verlies van vriendschappen en geliefden, het hebben van vreselijke bazen en dito banen, de strijd in mijzelf om alles perfect te willen doen en die controle niet te willen verliezen) had ik nooit die pieken zo intens kunnen ervaren. De pieken die ik zo koester, mijn lieve familie die altijd achter me staat, mijn grote en kleine liefdes die mij het gevoel hebben gegeven speciaal te zijn, de vrienden waarmee ik zo ontzettend veel plezier mee heb en alle andere mooie dingen die het leven mij geeft. Ik geniet er zo vreselijk veel van!

Veertig is het nieuwe dertig, en voor sommigen zelfs het nieuwe twintig. En toen ik vrijdag van een 27-jarige mooie lange jongen te horen kreeg dat hij heel graag met mij wilde dansen en zoenen, dacht ik WTF, wat kan mij het schelen, leeftijd maakt inderdaad niets meer uit! Maar ja, wat moet hij met een veertigjarige die de volgende dag krakkemikkig het bed uitstapt en de dag erna niet weer tot vier uur ’s ochtends op de dansvloer staat…

Mijn leven is mooi. Ik dank iedereen die er een bijdrage aan heeft geleverd: mijn allerliefste familie, dierbare vrienden, belangrijke geliefden, heerlijke minnaars, geweldige schoonfamilie, top-vriendinnen, fanatieke (of minder fanatiek maar wel heel gezellige!) tennismaatjes, nooit uit gedanste dansmaatjes, mijn altijd in mijn hart lieve dochters en zonen, inspirerende studiegenoten en mede-coaches, gezellige collega’s, leuke en vreselijke bazen, de mensen die me laten lachen, of me laten huilen, mijn fantastische coach die me altijd weer blij maakt en alle mensen die mij oprecht aandacht geven en waar ik gewoon een leuk moment mee heb. Zonder jullie was mijn leven echt een stuk minder mooi!

Ik proost op mijn leven, op de volgende 40, die ik hopelijk met jullie allemaal in goede gezondheid en met heel veel plezier mag doorbrengen!! Dank, ik kijk er naar uit! LOVE U.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: